Close Menu
Gardianul Zilnic
  • Stiri Locale
  • Lumea
  • Politică
  • Afaceri
  • Social
  • Educație
  • Justiție
  • Sănătate
  • Sport
  • Comunicat de Presă
  • Tendințe
Trending

Premii record la Wimbledon. Finaliștii concurează pentru 4 milioane de dolari. Taxele reduc suma la jumătate 

iulie 15, 2025

Agenția Fitch: Măsurile economice luate de Guvernul României vor pune presiune pe creşterea economică și vor aduce o inflaţie ridicată

iulie 15, 2025

Radu Marinescu, despre fugarul care şi-a ucis partenera: Evaluarea justiţiei nu a fost reuşită, acest individ a revenit în societate

iulie 15, 2025

Temeri privind viitoare disponibilizări: angajații de la Palatul Victoria, puși să dea concurs. Câți funcționari ar putea pleca

iulie 15, 2025

Renault îşi reduce estimările pentru 2025 şi îl numeşte pe Duncan Minto CEO interimar

iulie 15, 2025
Facebook X (Twitter) Instagram
Povești Web
Facebook X (Twitter) Instagram
Gardianul Zilnic
Abonati-va
  • Stiri Locale
  • Lumea
  • Politică
  • Afaceri
  • Social
  • Educație
  • Justiție
  • Sănătate
  • Sport
  • Comunicat de Presă
  • Tendințe
Gardianul Zilnic
Home » Proba scrisă la examenul de titularizare are loc marți: sunt așteptați aproape 40.000 de candidați
Educație

Proba scrisă la examenul de titularizare are loc marți: sunt așteptați aproape 40.000 de candidați

By Sala de Presăiulie 15, 2025
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email Telegram Tumblr WhatsApp Copy Link
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Peste 39.700 de candidaţi sunt aşteptaţi să susţină, marţi, proba scrisă a concursului naţional pentru ocuparea posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar (Titularizare 2025). Pentru titularizare, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă.

Concursul naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar (sesiunea 2025) constă în susţinerea unei inspecţii speciale la clasă sau a unei probe practice şi, ulterior, a unei probe scrise.

Proba scrisă se desfăşoară, marţi, începând cu ora 9:00, în 121 de centre de concurs din 41 de judeţe şi din municipiul Bucureşti, notează News.ro.

La această probă pot participa candidaţii care au obţinut la inspecţiile speciale la clasă sau la probele practice minimum nota 5. În această situaţie sunt peste 39.700 de candidaţi, dintre care peste 7.400 sunt absolvenţi ai studiilor liceale pedagogice, postliceale, universitare de licenţă, universitare de masterat sau ai departamentelor pentru pregătirea personalului didactic din promoţia curentă.

„Precizăm faptul că, iniţial, s-au înscris peste 41.300 candidaţi, dintre care peste 7.700 de absolvenţi ai studiilor liceale pedagogice, postliceale, universitare de licenţă, universitare de masterat sau ai departamentelor pentru pregătirea personalului didactic din promoţia curentă. În perioada de înscriere candidaţii au avut posibilitatea de a depune/transmite dosare de înscriere în mai multe judeţe”, a arătat Ministerul Educaţiei.

Cât durează proba scrisă

Durata probei scrise este de 4 ore şi poate fi prelungită cu 1-2 ore în anumite situaţii speciale (pentru candidaţii nevăzători, ambliopi sau cu anumite deficienţe de vedere ori în situaţia în care susţinerea acesteia implică dictarea conţinutului de către un candidat cu anumite deficienţe, către un profesor asistent, de altă specialitate decât cea la care se desfăşoară proba respectivă). În aceste cazuri, comisiile judeţene de organizare şi desfăşurare a concursului asigură condiţii de egalizare a şanselor pentru candidaţii cu deficienţe prin adaptarea procedurilor de redactare a lucrărilor la subiectele de concurs, în funcţie de particularităţile individuale şi de cele specifice deficienţei respective, cu informarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării. Astfel, au fost transmise informări din 13 judeţe şi municipiul Bucureşti în care s-au prezentat astfel de situaţii speciale pentru 33 de candidaţi.

În cadrul concursului sunt testate cunoştinţele de specialitate şi didactica specialităţii, în baza unor programe specifice, aprobate prin ordin al ministrului.

Subiectele pentru cele 119 discipline, traducerea acestora în limbile minorităţilor naţionale şi baremele de evaluare sunt asigurate de Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare şi vor fi publicate, în cursul zilei de marţi, după susţinerea probei scrise, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Cei mai mulţi candidaţi s-au înscris pentru susţinerea probei scrise la discipline precum:

  • disciplina specifică pentru învăţământul preşcolar cu predare în limba română, peste 8.300 de candidaţi;
  • disciplina specifică pentru învăţământul primar cu predare în limba română, peste 6.100 de candidaţi;
  • educaţie fizică şi sport – profesori, peste 3.600 de candidaţi;
  • limba şi literatura română, peste 2.300 de candidaţi;
  • limba engleză, peste 2.000 de candidaţi.

Lucrările scrise vor fi evaluate digitalizat în centre constituite la nivel naţional pe discipline.

Afișarea rezultatelor

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate în 22 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul dedicat. Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat şcolar) în 22 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv în 23 iulie, până la ora 12:00.

Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul menţionat în 30 iulie.

Repartizare pe posturi

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, se va realiza în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în perioada 31 iulie – 1 august.

Organizarea şi desfăşurarea probei scrise sunt asigurate de inspectoratele şcolare (prin comisiile judeţene de organizare şi desfăşurare a concursului), iar coordonarea metodologică revine Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Sălile de multiplicare a subiectelor, sălile de concurs şi sălile în care îşi desfăşoară activitatea comisiile de concurs, comisiile de evaluare a lucrărilor scrise şi comisiile de soluţionare a contestaţiilor la proba scrisă sunt dotate cu camere de supraveghere audio-video.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Editor : B.E.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

Continua să citești

Rezultate Definitivat 2025: Notele la proba scrisă, înainte de contestații, au fost publicate

Primele rezultate la examenul de definitivat, afișate astăzi. Când se pot depune contestații

Parlamentari ai PSD și AUR, scrisoare comună pentru Ilie Bolojan: „Soluțiile adoptate în Educație pot avea efecte negative”

Înscrierile pentru a doua sesiune a Bacalaureatului încep astăzi. Care este calendarul

Video „Nu m-am dat bătută”. Povestea tinerei nevăzătoare care a luat BAC-ul. Un accident stupid i-a luat vederea în urmă cu un an

Video Au început înscrierile la facultate. Care sunt cele mai căutate specializări anul acesta de viitorii studenți

Ierarhia pe județe și municipiul București a absolvenților claselor a VIII-a, pentru admiterea la liceu 2025

Sindicaliştii din educaţie: Măsurile care vizează învăţământul preuniversitar vor conduce la „haos general”

Evaluarea Națională 2025. Rezultate după contestații: A crescut numărul elevilor cu media generală 10

Alegerile Editorului

Agenția Fitch: Măsurile economice luate de Guvernul României vor pune presiune pe creşterea economică și vor aduce o inflaţie ridicată

iulie 15, 2025

Radu Marinescu, despre fugarul care şi-a ucis partenera: Evaluarea justiţiei nu a fost reuşită, acest individ a revenit în societate

iulie 15, 2025

Temeri privind viitoare disponibilizări: angajații de la Palatul Victoria, puși să dea concurs. Câți funcționari ar putea pleca

iulie 15, 2025

Renault îşi reduce estimările pentru 2025 şi îl numeşte pe Duncan Minto CEO interimar

iulie 15, 2025

Un restaurant condus de inteligență artificială se va deschide în Dubai. Ce știe să facă Chef „Aiman”

iulie 15, 2025

Cele mai recente știri

Ministrul Radu Marinescu, despre pensiile speciale ale magistraților: „Obiectivul nu ar fi să le tăiem”

iulie 15, 2025

Analiză PSD, la guvernare cu discurs de Opoziție. Social-democrații merg pe sârmă ca să păstreze votanții. Analist: „Se apropie și Congresul”

iulie 15, 2025

Tenis: Jaqueline Cristian s-a calificat în optimi la Iaşi Open

iulie 15, 2025
Facebook X (Twitter) Pinterest TikTok Instagram
© 2025 Gardianul Zilnic. Toate drepturile rezervate.
  • Politica de Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
  • Contactează

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.