În cadrul summit-ului UE ce a avut loc ieri la Bruxelles liderii statelor comunitare au analizat intențiile lui Donald Trump de a mări taxele vamale pentru produsele europene, după modelul deja testat în relațiile cu Canada și Mexicul, căutând soluții pentru a contracara efectele pe care această măsură le-ar putea induce în economie.
Comentariul postat de premierul Ungariei, Viktor Orban, referitor la rezultatele summit-ului, pe contul său de pe platforma X, e doar unul dintre exemplele care evidențiază lipsa de coeziune la nivel european, nu doar când vine vorba de politică sau diplomație, ci chiar și atunci când subiectul e unul mai acut: un potențial război economic cu SUA.
Deloc voalat, Viktor Orban afirmă că Ungaria s-a pregătit pentru revenirea lui Trump la Casa Albă și că, în acord cu noua abordare a președintelui, e optimist că va reuși un acord economic favorabil cu SUA, negociat unilateral, independent de Uniunea Europeană.
„Donald Trump a întors deja lumea cu susul în jos”
„Ieri a avut loc la Bruxelles primul summit UE de la învestirea președintelui Trump. A fost o întâlnire ciudată. Toți cei din Bruxelles pot vedea venind „tornada Trump”, iar majoritatea încă mai cred că o pot evita. Nu vor reuși.
În 14 zile, prin câteva măsurile implementate, Donald Trump a întors deja lumea cu susul în jos . Nebunia de gen din America a luat sfârșit, finanțarea organizațiilor globaliste ale lui Soros a încetat, migrația ilegală nu mai există, iar sprijinul pentru războiul ruso-ucrainean s-a terminat și el. Cu alte cuvinte, tot ceea ce birocrații de la Bruxelles au încercat să ne bage pe gât în ultimii ani a luat sfârșit.
„Ne putem lua adio și de la regulile comerțului mondial așa cum le știm”
Dar mai există încă ceva. Ne putem lua adio și de la regulile comerțului mondial așa cum le știm. Președintele Trump va apăra interesele americane, chiar și împotriva Europei. Uniunea Europeană are înainte luni dificile, iar birocrații de la Bruxelles vor trece prin momente grele.
Trebuie să ajungem la un acord, o înțelegere, pentru a ne menține actualul statut al relațiilor economice cu Statele Unite. Și o înțelegere cu adevărat bună poate fi încheiată de cei care nu doar că se cunosc, dar se și respectă reciproc.
„Am știut întotdeauna că președintele Trump va reveni, așa că am fost pregătiți”
Am știut întotdeauna că președintele Trump va reveni, așa că am fost pregătiți. Negociem în mod constant și vom încheia o afacere bună cu noua administrație a Statelor Unite.
În ceea ce-i privește pe birocrații de la Bruxelles: v-ați făcut patul, acum întindeți-vă în el!”.
Editor : C.S.