Aproximativ o sută de tineri, minori dependenţi de droguri, au beneficiat de tratament complex în cadrul proiectului CREAATiV derulat de Asociaţia ”Zi de bine” şi Clinica Atelier PSY cu sprijinul cadrelor medicale de la Spitalul de Psihiatrie Voila din judeţul Prahova. Dintre cei o sută de adolescenţi, 15 au avut recăderi şi s-au reinternat. ”E mult, e puţin? E de discutat, dar e o şansă pentru aceşti tineri, pentru că de cele mai multe ori ei erau internaţi într-un spital de psihiatrie, ştim foarte bine cum arată spitalele de psihiatrie din România, în aceste spitale era scoasă substanţa din corpul copiilor, după care erau lăsaţi acasă, în condiţiile în care ei se întorc în acelaşi mediu unde s-au întâlnit prima oară cu drogul”, spune iniţiatoarea proiectului, Melania Medeleanu.
Fondatoarea Asociaţiei ”Zi de bine” a explicat că, dacă tinerii nu au ”instrumente suplimentare în aşa fel încât să poată să lupte cu adevărat cu dependenţa lor, e o probabilitate foarte mare să se întoarcă într-un spital de psihiatrie, dacă mai ajung acolo”.
Tinerii care se înscriu în programul derulat în incinta Spitalului de Psihiatrie Voila primesc tratamente individuale, terapie de grup, art-terapie, activităţi care îi scot din mediul în care vin.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected].