Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti anunţă, miercuri, că au fost reluate înscrierile în proiectul ”Testarea genetică la cancerul de sân în formă incipientă”, după ce bugetul a fost sumplimentat.
”Prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 339/21.10.2024 a fost modificată şi completată HCGMB 676/2022, prin suplimentarea numărului de beneficiari pe anul 2024, de la 200 la 320 beneficiari, implicit suplimentarea bugetului proiectului cu suma aferentă celor 120 de noi beneficiari, în vederea decontării serviciilor medicale pentru efectuarea de testare genetică în cazul persoanelor diagnosticate cu cancer de sân în formă incipientă”, anunţă, miercuri, ASSMB.
Astfel, s-a decis majorarea bugetului multianual al proiectului de la valoarea iniţială de 4.940.000 lei, pentru 400 de beneficiari, la valoarea de 6.422.000 lei pentru 520 beneficiari, repartizat pe ani fiscali, astfel:
Anul 2023: 200 beneficiari x 12.350 lei/beneficiar = 2.470.000 lei
Anul 2024: 320 beneficiari x 12.350 lei/beneficiar = 3.952.000 lei
Proiectul ”Testarea genetică la cancerul de sân în formă incipientă” este finanţat din bugetul propriu al Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, şi/sau alte surse legal constituite.
Beneficiari ai proiectului sunt pacienţii, cetăţeni români, cu domiciliul stabil sau viză de reşedinţă în Municipiul Bucureşti obţinută cu cel puţin 6 luni înainte de data depunerea cererii de aplicare în proiect, diagnosticaţi cu cancer mamar în stadii incipiente, cu tumori până în 5 cm (T1-T2), ganglioni axilari negativi sau pozitivi, receptori hormonali pozitivi sau negativi, cu indicaţie medicală de la medicul oncolog.
Testele oferă pacienţilor şi medicilor informaţii suplimentare despre probabilitatea de reapariţie a cancerului de sân în următorii 10 ani de la momentul diagnosticului şi despre probabilitatea de răspuns la chimioterapie. Detalii privind regulamentul, etapele pentru înscrierea în proiect şi lista clinicilor afiliate, puteţi afla consultând secţiunea dedicată proiectului: https://testaregenetica.assmb.ro/.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected].