Administrația SUA încearcă să reangajeze angajații din domeniul securității nucleare pe care i-a concediat joi, dar se chinuie să îi anunțe că ar trebui să se întoarcă la muncă, a raportat NBC News, potrivit BBC.

Lucrătorii Administrației Naționale pentru Securitate Nucleară (NNSA) s-au numărat printre sutele de angajați ai Departamentului pentru energie care au primit scrisori de concediere.

Un e-mail obținut de NBC a declarat că scrisorile pentru unii angajați NNSA „sunt anulate, dar nu avem o modalitate bună de a lua legătura cu acest personal”.

Concedierile fac parte din efortul masiv al președintelui Donald Trump de a reduce numărul de angajați în structurile federale, un proiect pe care l-a început în prima sa zi în funcție, în urmă cu mai puțin de o lună.

Săptămâna trecută, aproape 10.000 de lucrători federali au fost concediați, potrivit mai multor surse din SUA.

Această cifră se adaugă celor aproximativ 75.000 de lucrători care au acceptat o ofertă din partea Casei Albe de a pleca voluntar în toamnă.

Funcționarii din domeniul securității nucleare care au fost concediați joi au ajutat la supravegherea stocurilor naționale de arme nucleare. Printre aceștia se număra și personalul staționat la instalațiile în care sunt construite armele, potrivit CNN.

Încercând să ajungă la lucrători, e-mailul, care a fost trimis angajaților actuali, a spus: „Vă rugăm să colaborați cu superiorii voștri pentru a trimite aceste informații (de îndată ce le veți primi) către e-mailurile personale de contact ale oamenilor”.

Trump se străduiește să reducă cheltuielile pe toate planurile, atât în străinătate, cât și acasă, mergând atât de departe încât solicită eliminarea Departamentului de educație. El primește ajutor de la cel mai bogat om din lume, Elon Musk, care, printr-un efort numit Departamentul de Eficiență Guvernamentală, a trimis lucrători să scotocească printre datele agențiilor federale și a contribuit la punerea în aplicare a ofertei de „cumpărare”.

Săptămâna trecută, administrația Trump a ordonat agențiilor să concedieze aproape toți angajații aflați în perioada de probă, cei care, în general, erau în posturile lor de mai puțin de un an și nu au obținut încă protecția locului de muncă. Printre aceștia se numără și membrii personalului NNSA.

În total, această măsură ar putea afecta sute de mii de persoane.

Mai multe eforturi ale administrației Trump de a reduce dimensiunea și cheltuielile guvernului au fost întâmpinate cu provocări juridice.

Mai mult de 60 de procese au fost intentate împotriva administrației Trump de la învestirea președintelui la 20 ianuarie.

Citește și:

Administrația Trump a concediat peste 97% dintre angajații USAID. Câți funcționari au mai rămas și cu ce se vor ocupa

Editor : B.E.

Share.
Exit mobile version