Preţul bitcoin s-a îndepărtat de pragul psihologic de 100.000 de dolari, coborând marţi cu peste 2%, la 92.277 dolari pe unitate, pe măsură ce investitorii şi-au marcat profiturile obţinute după creşterile de după alegerile din SUA, transmite Reuters.
Anterior, preţul bitcoin a coborât până la 91.433,54 dolari pe unitate. Indicele CoinDesk 20, care măsoară performanţa pieţei cripto la nivel mai larg, a scăzut cu aproape 6%.
Acţiunile platformelor de tranzacţionare a criptomonedelor Coinbase şi MicroStrategy au înregistrat fiecare o scădere de aproximativ 3%.
”Bitcoin a înregistrat o creştere constantă de la Ziua Alegerilor, cu foarte puţine corecţii, dar pragul de 100.000 de dolari rămâne o barieră psihologică puternică. Depăşirea acestui nivel ar fi un semnal puternic de creştere, dar ar putea fi necesară o scurtă retragere pentru a acumula mai mult avânt înainte de următoarea încercare,” a declarat Mati Greenspan, fondatorul Quantum Economics, pentru CNBC.
Pe măsură ce bitcoin a atins noi recorduri în această lună, deţinătorii pe termen lung au început să vândă tot mai mult pe piaţa spot. Această presiune de vânzare a fost absorbită în mare parte de fondurile de tip ETF pe bitcoin, care au înregistrat însă luni ieşiri de 438 de milioane de dolari, după o serie de cinci zile consecutive de intrări, dar şi de achiziţiile masive realizate de MicroStrategy.
CryptoQuant defineşte de obicei deţinătorii pe termen lung ca entităţi care au păstrat bitcoin timp de 155 de zile sau mai mult.
”Istoric, atunci când sunt atinse noi maxime, apare de obicei o perioadă de consolidare înainte de alte creşteri,” a declarat pentru CNBC Brett Reeves de la BitGo, o firmă de infrastructură cripto.
Potrivit luji Reeves, ”ştim că noi investiţii instituţionale intră pe această piaţă, iar activitatea de retail creşte, atât prin ETF-uri, cât şi prin burse. Cu perspective macroeconomice şi reglementări favorabile, ne putem aştepta la o creştere rapidă a activităţii de preţ.”
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected].