Preşedintele interimar Ilie Bolojan a reafirmat, sâmbătă, faptul că toate documentele relevante în procesul de anulare a alegerilor de anul trecut au fost deja desecretizate, chiar dacă la Cotroceni se primesc constant raportări pe anumite teme. „Dacă nu au relevanţă în speţa respectivă, ele având un caracter secret, nu ai de ce să faci o anumită desecretizare”, a afirmat preşedintele interimar, citat de news.ro. Bolojan consideră că desecretizarea documentelor este o temă de campanie folosită de unii dintre candidaţi pentru a obţine mai multe voturi.

Ilie Bolojan a fost întrebat, sâmbătă, la Prima TV, dacă viitorul preşedinte va mai găsi la Cotroceni documente importante care ar trebui desecretizate pe tema anulării alegerilor de anul trecut.

„Documentele care au fost pe ordinea de zi a şedinţei CSAT în care s-a făcut atunci desecretizarea, au fost desecretize. Total. Cele care au fost pe ordinea de zi şi care au stat la baza respectivă”, a afirmat Ilie Bolojan.

Acesta a precizat că la Palatul Cotroceni se primesc periodic raportări pe diferite teme.

„În permanenţă se fac informări, se fac rapoarte despre anumite situaţii, dar, dacă au o anumită relevanţă într-o speţă, sigur că se poate discuta de ele. Dacă nu au relevanţă în speţa respectivă, ele având un caracter secret, nu ai de ce să faci o anumită desecretizare. Şi deci viitorul preşedinte al României nu are decât să ceară toate rapoartele care au fost făcute de anul trecut şi până anul acesta, dacă, sigur, doreşte să vadă ceea ce s-a predat sub formă de informaţii. Dar eu, uitându-mă doar pe documentele din această perioadă, cred că aspectele care au ţinut de această decizie nu au fost ţinute la secret, sunt făcute publice prin acea decizie de a le face transparente”, a adăugat preşedintele interimar.

Acesta a precizat că desecretizarea documentelor – despre care vorbesc mai mulţi dintre candidaţii la Preşedinţie – este mai degrabă un subiect de campanie.

„E o temă pentru campanie şi, sigur, că într-o campanie electorală, aşa cum v-am spus, se speculează anumite, să spunem, rezerve. Este clar că decizia de anulare a alegerilor n-a fost o decizie pe care să şi-o fi dorit nicio ţară, nici România. E o decizie care naşte, vă daţi seama, rezerve, o parte din români s-au poziţionat că au fost de acord cu decizia, foarte mulţi n-au fost de accord cu decizia. De asemenea, unii au considerat că elementele care au fost prezentate au fost suficiente, alţii au considerat că n-au văzut suficiente şi, în general, în campanie se analizează şi se speculează de către candidaţi toate aceste aspecte”.

Preşedintele interimar al României, Ilie Bolojan, a afirmat, în 8 aprilie, că au fost desecretizate toate documentele care au fost înaintate CSAT şi care au avut legătură cu anularea alegerilor de la sfârşitul anului trecut.

Editor : M.L.

Share.
Exit mobile version