Durerile abdominale persistente necesită un consult medical în cel mai scurt timp posibil, pentru că pot fi simptomul unei afecțiuni grave. Cu această problemă s-a confruntat și Paraschiva, în vârstă de 68 de ani. Timp de 4 ani, femeia a avut frecvent dureri abdominale, care nu cedau la tratament și care, în timp, s-au agravat, afectându-i semnificativ calitatea vieții.
În cele din urmă, Paraschiva s-a programat pentru o colonoscopie. În urma investigației, a fost diagnosticată cu cancer de colon. Din păcate, pentru că femeia amânase mult timp consultul și investigația, boala era deja într-un stadiu avansat, cu metastaze la nivelul plămânilor, ficatului, ovarului drept și peritoneului. Singura soluție terapeutică în cazul său o reprezenta un tratament complex, multimodal, prin intervenție chirurgicală și proceduri oncologice.
Paraschiva a urmat tratament chirurgical pentru îndepărtarea tumorii colorectale și a metastazelor pulmonare. Doi ani mai târziu însă, în urma unor investigații imagistice, femeia a aflat că metastazele recidivaseră la nivelul mai multor organe. Astfel, s-a programat pentru tratament la Dr. Eduard Dănăilă, medic primar oncologie, șeful Secției de Oncologie Medicală de la Centrul Oncologic SANADOR.
La recomandarea Dr. Eduard Dănăilă, pacienta a început un tratament prin chimioterapie, pentru a ține sub control afecțiunea și pentru asigurarea unei bune calități a vieții. În prezent, pacienta se simte bine, se află sub monitorizare, iar investigațiile efectuate arată rezultate terapeutice bune în urma tratamentului oncologic.
Este important de știu că în cazul unui cancer avansat, cu metastaze, cum este situația Paraschivei, chiar dacă vindecarea nu mai este posibilă, pacienții pot beneficia de metode moderne de tratament, pentru ameliorarea simptomatologiei și încetinirea sau chiar stoparea evoluției bolii.
Pentru obținerea unor rezultate bune, este esențial ca pacienții să se adreseze unui centru oncologic care poate asigura acces la diferite metode de tratament, prin abordare multimodală, în funcție de recomandarea stabilită pentru fiecare în parte, în Comisia oncologică multidisciplinară (Tumor Board).
Centrul Oncologic SANADOR este cel mai mare centru medical privat din România specializat în diagnostic și tratament pentru cancer. Pacienții au acces la investigații imagistice avansate pentru stadializarea cancerului, prin PET-CT sau scintigrafie tip SPECT-CT și la diferite tratamente oncologice performante, în funcție de recomandarea stabilită pentru fiecare. Acestea pot include chimioterapie, radioterapie internă sau externă, terapie țintită, imunoterapie sau hormonoterapie. Managementul cancerului la Centrul Oncologic SANADOR este întotdeauna personalizat și multimodal, pentru obținerea unor rezultate bune și de durată.
Intervențiile de chirurgie oncologică, atunci când sunt indicate, sunt realizate la Spitalul Clinic SANADOR, într-un bloc operator foarte bine dotat, prin abord clasic, deschis, sau minim invaziv – laparoscopic sau robotic, în funcție de indicația medicală. Rezultatele deosebite obținute sunt posibile cu sprijinul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă de categoria I.
La Spitalul Clinic SANADOR funcționează nonstop Compartimentul de Primiri Urgențe, unde sunt gestionate cu promptitudine inclusiv urgențe oncologice sau urgențe digestive, precum ocluzia intestinală, care poate fi provocată de un cancer colorectal.
Editor : A.D.V.