Instanța UE a amendat Comisia Europeană pentru că și-a încălcat propriile legi privind confidențialitatea datelor. Datele unui cetățean german, care participa la o conferință  gestionată de Comisia Europeană (CE), au fost transferate ilegal către Meta (Facebook) și Amazon, relatează Reuters.

Un cetățean german a folosit opțiunea de “Autentificare cu Facebook” de pe pagina de autentificare a UE pentru a se înscrie la o conferință gestionată de Comisia Europeană. Informațiile despre adresa sa IP, browserul și dispozitivul au fost transferate companiilor din SUA, precum Amazon, care găzduia site-ul web al conferinței și Meta, care deține Facebook.

Instanța a constatat că acest transfer a încălcat normele UE privind protecția datelor. Astfel, Comisia trebuie să-i plătească cetățeanului german daune în valoare de 400 de euro. 

Regulamentul privind protecția datelor (GDPR) din Europa este considerat una dintre cele mai cuprinzătoare și stricte legi din lume, în ceea ce privește protecției datelor. Companii importante, precum Meta, LinkedIn și Klarna, au primit amenzi semnificative din partea UE pentru nerespectarea legilor. 

De exemplu, Meta a fost amendată cu 251 de milioane de euro pentru o breșă de securitate a Facebook, din septembrie 2018, care a afectat 29 de milioane de utilizatori. A fost exploatată o funcție a aplicației, de “Vezi ca”, prin care o persoană poate vedea cum îi văd profilul alți utilizatori. Totuși, prin această funcție ceilalți utilizatori puteau vedea datele personale precum numele complet, datele de contact, data nașterii, religia sau locul de muncă. 

 

Editor : Marina Constantinoiu

Share.
Exit mobile version