Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a vorbit în direct la Digi24 despre decizia CCR de anulare a alegerilor prezidențiale și a spus că judecătorii de la CCR „pur și simplu au călcat în picioare voința exprimată de întreg corpul electoral, de cetățenii români”. Acesta a mai declarat că autoritățile statului „au dormit în ghete” iar acum am ajuns în situația în care „practic, democrația în România aproape nu mai există”.

Ludovic Orban a vorbit despre perchezițiile care au loc astăzi în dosarul de finanțare a campaniei candidatului independent Călin Georgescu:  „Infrastructura de susținere a lui Călin Georgescu a fost pregătită cu cel puțin șase luni de zile, dacă nu și mai mult, înainte de debutul campaniei electorale. S-a văzut încă din pre-campanie și încă din prima săptămână de campanie că sunt folosite instrumente care exced mecanismele obișnuite de campanie, în special pe rețeaua de TikTok. Practic, autoritățile statului, în special serviciile de informații, dar nu numai, și Autoritatea Națională de Comunicații au dormit în ghete și am ajuns în situația în care, practic, democrația în România aproape nu mai există”.

„Curtea Constituțională nu are niciun atribut să anuleze alegerile, are doar atributul de a anula turul 1. Ori Curtea Constituțională a decis inițial renumărarea voturilor, o decizie fără niciun fel de bază logică, numai pe ideea că au fost transferate voturi de la mine către Elena Lasconi, ceea ce s-a dovedit că a fost fals în procesul de renumărare. După care aceeași Curte Constituțională, săptămâna asta, luni, a validat turul unu al alegerilor prezidențiale”, spune acesta. 

„De ce nu se anulează și alegerile parlamentare?”

Liderul Forţa Dreptei a mai adăugat: „De ce a validat turul unu al alegerilor prezidențiale pentru ca ieri să ia decizia pentru care nu există text constituțional și legal, să ia decizia de anulare a tuturor alegerilor. CSAT-ul s-a întrunit în aceeași zi în care Curtea Constituțională a decis renumărarea voturilor. CCR în perioada în care s-a efectuat renumărarea voturilor, putea foarte bine să solicite CSAT-ului documentele respective”. 

„În documentele prezentate de serviciile de informații nu există probe, nu există lucruri clare, concrete. Acum s-a început o anchetă in rem: fapte și nu persoane. Informațiile care au fost declasificate de Iohannis și puse la dispoziția publicului sunt într-adevăr niște informații care conțin anumite indicii. Pe de altă parte, nu e prezentă nicio probă serioasă care să ducă la o asemenea decizie. Cum să iei o decizie tu, ca instituția statului?”, s-a întrebat Orban. „Democrația înseamnă exercitarea voinței cetățeanului prin vot, în alegerea președintelui, Parlamentului. De ce nu se anulează și alegerile parlamentare?(…) . Pentru că există cel puțin două partide care au folosit aceleași instrumente pe care le-a folosit Călin Georgescu pe rețeaua TikTok”, a mai declarat el. 

Ludovic Orban mai spune: „Au fost nouă indivizi care întâmplător, vremelnic, au poziția de judecători ai Curții Constituționale, pur și simplu au călcat în picioare voința exprimată de întreg corpul electoral, de cetățenii români, prin intermediul votului respectiv, pe niște motive care sunt șubrede, fără niciun fel de temeiuri solide, numai pe baza unor informări care au fost făcute post-campanie de servicii de informații”. 

Despre reacțiile oficialilor din NATO și UE 

„Democrația înseamnă în primul rând votul cetățenilor și respectare a votului cetățenilor, pentru că nu există nicio probă că ar fi fost o fraudă electorală masivă. Nici vorbă de așa ceva. Nimeni nu i-a forțat pe cetățeni cu pistolul la tâmplă să voteze. Nu există temeiuri solide în care să spui că a fost vorba de o manipulare folosind instrumente nedemocratice a votului. Respect pozițiile exprimate de partenerii noștri din NATO, Uniunea Europeană, de Parteneriatul strategic”, a spus el.

Acesta a adăugat: „Sunt un om care am spus foarte limpede că Georgescu nu s-a născut din spuma mări, ci că este un candidat care a fost pregătit și că este în mod evident un candidat care este susținut de Rusia. Pe de altă parte, nu poți să spui că aperi democrația călcând în picioare votul oamenilor”.

„În lumina informațiilor care au apărut, sunt convins că Elena Lasconi ar fi câștigat alegerile prezidențiale. Prin decizia asta practic a fost oprită voința cetățeanului în alegerea președintelui. Și aici îmi pun o întrebare: dacă Curtea Constituțională a dat această decizie având la bază niște temeiuri șubrezi, lipsite complet de consistență, înseamnă că poate nu ne mai alegem președinte de acum înainte decât atunci când o să fie nemulțumiți judecătorii din Curtea Constituțională cu cine intră în turul doi. Jumătate din ei, numiți de PSD, jumătate sunt numiți de PNL. N-o să fie validate alegerile prezidențiale decât dacă intră în turul doi candidatul PSD?”, a mai afirmat Ludovic Orban. 

„Lasconi ar fi câștigat”

„Eu cred că e nevoie de o reglementare, nu de interzicere, de o reglementare a mijloacelor care pot fi întrebuițate în rețelele de socializare, astfel încât să poți să împiedici lucruri care s-au întâmplat în campania de prezidențiale”. Ludovic Orban a completat:  „Realitatea este că pe TikTok practic a fost pregătit un aparat uriaș de susținere a candidatului Călin Georgescu, iar acest aparat nu putea fi pregătit fără bani. Singurul element care stă în picioare este că într-adevăr Călin Georgescu a declarat zero de campanie, ceea ce este imposibil, pentru că infrastructura utilizată pentru susținerea campaniei lui pe Tiktok în mod evident a costa milioane de euro. Nu există niciun dubiu asupra acestei chestiuni”.

„Parchetul trebuia să sesizeze din timp, SRI-ul, SIE trebuia să sesizeze din timp, pentru că am avut suficiente elemente, nu să aducă lucrurile în punctul în care Curtea Constituțională să ia o asemenea decizie care practic calcă în picioare voință exprimată de cetățenii români care i-au dus în turul doi pe Elena Lasconi și pe Călin Georgescu. Din punctul meu de vedere trebuiau lăsate alegerile să se desfășoară pentru că sunt convins că Lasconi ar fi câștigat alegerile”, mai declară liderul Forţa Dreptei. 

Acesta a spus, despre când ar putea avea loc din nou alegerile, că „ E o hotărâre care trebuie dată de Guvern”. El a mai agăugat: „Sunt convins că nu se va face nicio consultare democratică”. 

Editor : C.S.

Share.
Exit mobile version