Şapte persoane au fost arestate pentru furtul artefactelor româneşti de artă de la Muzeul Drents. După spargerea muzeului din Assen, a început o vânătoare de mai multe luni pentru găsirea autorilor. RTV Drenthe îi prezintă pe suspecţi.
Ancheta s-a concentrat rapid asupra unui grup de persoane din Olanda de Nord, în principal din Heerhugowaard. Trei dintre suspecţi sunt lăsaţi în libertate până la finalizarea anchetei, dar rămân suspecţi în acest caz.
Numele lui Douglas Chesley şi Bernhard Zeeman au fost făcute publice de Poliţie încă din ianuarie, iar pentru ceilalţi suspecţi nu au fost menţionate.


Alţi patru sunt încă în arest. Instanţa va decide la 9 mai, în cadrul unei şedinţe publice la Assen, dacă arestarea lor preventivă va fi prelungită. În cursul acestei şedinţe, Parchetul va prezenta, de asemenea, informaţii actualizate privind stadiul anchetei.




La sfârşitul lunii ianuarie, Muzeul Drents a fost spart. Au fost furate comori de artă din România. Piesele făceau parte din expoziţia „Dacia – Imperiul de aur şi argint”. Este vorba despre Coiful de la Coţofeneşti şi trei brăţări de aur.
Furtul este încă un subiect fierbinte. Poliţia a desfăşurat o anchetă intensă timp îndelungat, care a inclus ponturi din partea publicului, înregistrări ale camerelor de luat vederi de la un magazin de bricolaj din Assen şi investigaţii privind datele telefonice şi maşinile.
Deşi mai multe persoane au fost arestate, operele de artă furate sunt încă dispărute.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected].