Jocurile Olimpice sunt un spectacol de muncă asiduă, performanță și, pentru unii, poftă de parmezan. Gimnasta italiană Giorgia Villa, care a făcut parte din echipa care a luat medalia de argint la gimnastică feminină, prima medalie a Italiei la eveniment în 96 de ani, a devenit rapid mai cunoscută pentru dragostea ei pentru brânză, decât pentru mișcările ei la paralele.

Gimnasta de 21 de ani din Lombardia, nordul Italiei, a fost sponsorizată de Consorzio del Formaggio Parmigiano-Reggiano (Consorțiul de brânză Parmigiano-Reggiano) în 2021. Fotografiile făcute atunci pentru a celebra parteneriatul au devenit acum virale, după ce au reapărut la suprafață după performanța olimpică a gimnastei la JO Paris 2024, scrie CNN.

Villa poate fi văzută în tricou, stând pe o grămadă de roți uriașe de brânză și făcând sfoara pe o linie de bucăți gigantice de parmezan. De asemenea, ea a fost fotografiată făcând roata lângă brânzeturi, întinzându-se lângă o bucată mare de parmezan sau cum ține în brațe una. În altă imagine, se înfruptă cu poftă din brânză.

Pozele au fost realizate de fotograful Gabriele Seghizzi, care are setul complet pe site-ul său.

Villa a făcut parte din echipa care a luat medalia de argint în această săptămână la Jocurile Olimpice, dar fotografiile recent descoperite au pus în centrul atenției Emilia-Romagna, regiunea gastro-paradisiacă a Italiei, care se laudă cu produse celebre, de la șunca prosciutto până la pastele tortellini, tagliatelle al ragù și mezeluri cu culatello și mortadella.

Parmigiano-Reggiano, sau brânza de parmezan, este cel mai faimoasă făcută pe dealurile din jurul Parmei, la aproximativ 65 de mile nord-vest de Bologna. Trebuie să fie produsă în provinciile Parma, Reggio Emilia, Modena, Bologna și Mantova pentru a fi cu adevărat Parmigiano-Reggiano.

Vacile sunt hrănite cu diete stricte și este nevoie de aproximativ 550 de litri de lapte pentru a produce una dintre roțile uriașe pe care Villa pozează. Roțile sunt lăsate la învechit timp de minimum 12 luni, deși în cazul unor brânzeturi mai scumpe procesul poate dura 24, 36, 40 de luni sau mai mult.

La 12 luni, fiecare roată este bătută de un inspector cu un tip special de ciocan pentru a asculta progresul ei de îmbătrânire. Fiecare roată este ștampilată cu propriul său număr de identitate, pentru a preveni falsurile și pentru a identifica locul de fabricație și este marcată – la propriu – ca o adevărată roată de Parmigiano-Reggiano.

Dacă ești un fan pasionat de acest tip de brânză, Bologna este cea mai evidentă destinație gastronomică din Emilia-Romagna. Aici, pe străzile de lângă Bazilica San Petronio, există o piață încă din perioada medievală, iar astăzi zeci de magazine vând un număr amețitor de brânzeturi diferite.

Mai puțin vizitată, Parma este casa spirituală a parmezanului. Centrul orașului este plin de magazine de delicatese unde, de obicei, vă este permis să gustați diferite brânzeturi de diferite vârste înainte de a cumpăra un produs. Iar barurile și restaurantele din jurul orașului vând platouri uriașe cu brânză și mezeluri. De asemenea, puteți vizita fabrici de parmezan sau producători. Există chiar și un muzeu, Museo del Parmigiano-Reggiano din Soragna, la 40 de minute de Parma.

Consorțiul Parmigiano-Reggiano l-a sponsorizat și pe tenismenul Jannik Sinner, așa că să sperăm că și fotografiile sale vor ieși la lumină, pentru pofticioși.

Editor : M.I.

Share.
Exit mobile version