INS: Cifra de afaceri din serviciile de piaţă…

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut, faţă de luna ianuarie 2021, în termeni nominali, atât ca serie brută cu 21,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 21,5%, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).


”În luna ianuarie 2022, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a scăzut faţă de luna decembrie 2021, ca serie brută cu 17,2%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 2,4%. Faţă de luna ianuarie 2021, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, a crescut , în termeni nominali, atât ca serie brută cu 21,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 21,5%”, arată datele INS.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna ianuarie 2022, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut, pe ansamblu, cu 17,2%, ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-30,8%), activităţile de transporturi (-19,3%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (-19,2%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (-10,8%) şi din activităţile de comunicaţii (-9,0%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2022, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 2,4%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna ianuarie 2022, comparativ cu luna ianuarie 2021, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 21,8%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+38%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+30,8%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+20,4%), activităţile de transporturi (+18,1%) şi din activităţile de comunicaţii (+15%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2022, comparativ cu luna ianuarie 2021, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 21,5%.

 

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected].

Cele mai recente știri
Știri similare