Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat luni seară că formaţiunea sa este deschisă dialogului cu preşedintele ales, Nicuşor Dan, şi totodată să construiască alături de acesta.
„Azi după-amiază m-a sunat preşedintele ales, Nicuşor Dan, şi şi-a exprimat aprecierea faţă de comunitatea maghiară şi faţă de UDMR pentru sprijinul acordat. Şi el recunoaşte că am acţionat uniţi, dând dovadă de o mobilizare exemplară, aproape dincolo de propriile noastre limite. Suntem deschişi dialogului şi pregătiţi să construim împreună cu noul preşedinte ales”, a scris Kelemen Hunor pe Facebook.
Preşedintele ales, Nicuşor Dan, a susţinut, luni, că ar fi „ideal” ca PSD, PNL, USR, UDMR şi grupul parlamentar al minorităţilor naţionale să formeze un guvern stabil.
El a precizat, pentru B1 Tv, că s-a întâlnit în cursul după-amiezii cu preşedintele interimar Ilie Bolojan, cu care a discutat „extrem de mult” despre deficitul bugetar, un subiect de „îngrijorare” comună.
„M-am întâlnit cu domnul Bolojan. Acum vin de la dânsul. M-am văzut aseară cu Dominic Fritz, a venit la sediul de campanie. Nu l-am sunat încă pe domnul Kelemen Hunor, dar o să îl sun în seara asta, pentru că a fost o mobilizare foarte impresionantă a etnicilor maghiari şi UDMR a contribuit foarte mult la asta. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă în PSD, pentru că ştim toţi că sunt nişte tensiuni acolo. (…) Ideal este ca toate patru, plus minorităţile, să facă un guvern, astfel încât să avem un guvern stabil”, a afirmat preşedintele ales.
Nicuşor Dan a adăugat că Ilie Bolojan reprezintă opţiunea sa pentru funcţia de prim-ministru, dar nu promite că acest lucru se va realiza, deoarece sunt „multe entităţi, fiecare cu aspiraţiile, cu propunerile lor” pentru această funcţie.
„E o discuţie în curs. Fiecare dintre oameni are nişte aşteptări, nişte condiţii şi toate astea trebuie armonizate”, a explicat el.
Preşedintele ales a estimat că va urma pentru „cel puţin câteva luni” o perioadă dificilă din punct de vedere economic, deoarece România „a aruncat cu bani”, timp de cel puţin trei ani, iar acum „trebuie corectată” această situaţie.
Editor : B.P.