Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne Monica Dajboc a anunţat, sâmbătă, că s-au înregistrat 20 de posibile incidente electorale în legătură cu alegerile prezidenţiale, printre care 14 semnalări de continuare a propagandei electorale şi un caz de corupere a alegătorilor în judeţul Iaşi, unde mai multe persoane din cadrul unei primării ar fi promise alegătorilor bani pentru a vota un anumit candidat. În plus, Inspectoratul General al Poliţiei Române efectuează cercetări după ce a fost sesizat de Biroul Electoral Central cu privire la situaţii în care cetăţenii care au votat la secţii din străinătate ar fi postat în mediul online buletinele de vot.
Purtătoarea de cuvânt a anunţat că pe parcursul acestei zile, structurile Ministerului Afacelor Interne au fost sesizate cu privire la 20 de posibile incidente electorale în legătură cu alegerile prezidenţiale, printre care 14 semnalări de continuare a propagandei electorale şi un caz de corupere a alegătorilor în judeţul Iaşi, unde mai multe persoane din cadrul unei primării ar fi promis alegătorilor bani pentru a vota un anumit candidat.
”În ceea ce priveşte alegerile locale parţiale, în cursul acestei zile s-au semnalat 4 situaţii de continuare a propagandei electorale”, a spus aceasta.
De asemenea, Inspectoratul General al Poliţiei Române efectuează cercetări după ce a fost sesizat de Biroul Electoral Central cu privire la situaţii în care cetăţenii care au votat la secţii din străinătate ar fi postat în mediul online buletinele de vot. ”Vă reamintesc că fotografierea sau filmarea prin orice mijloace a buletinului de vot este interzisă”, a subliniat Dajboc.
”Datele centralizate la nivelul Centrului Naţional de Conducere Integrat al Ministrului Afacelor Interne arată că misiunile de asigurare a protecţiei buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării pe timpul transportului de la locurile de depozitare către secţiile de vot s-au desfăşurat conform graficului, fără a fi înregistrate probleme”, a anunţat reprezentanta MAI.
Preşedinţii biroulor electorale ale secţiilor de vot au obligaţia de a dispune măsurile necesare pentru asigurarea ordinii şi corectitudinii operaţiunilor de vot şi pentru fixarea posturilor de pază în jurul sediilor secţiilor de vot.
”Pe timpul nopţii, angajaţii Ministrului Afacelor Interne vor asigura protecţia secţiilor de vot, având obligaţia, ca mâine dimineaţă, să le predea preşedinţilor biroulor electorale cu sigiliile intacte”, a precizat Monica Dajboc.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected].