Dr. Ştefan Busnatu, profesor UMFCD Bucureşti, medic primar cardiolog la Spitalul de Urgenţă Bagdasar Arseni din Capitală, a subliniat, joi seară, că personalul medical care face gărzi în spitale, în specal cei din spitalele de urgenţă, este suprasolicitat.
”Personalul medical care face gardă e ultrasolicitat în România, în comparaţie cu alte state. Oboseala, comunicarea, nu aş vrea să discutăm pentru că comunicarea nu e eficientă, cred că trebuie să plecăm de la faptul că vorbim de un sistem medical care este foarte surmenat. La momentul ăsta domnul ministru făcea o declaraţie legată de faptul că trebuie reglementată implicarea profesioniştilor în spitale, în cazuri complexe şi remuneraţia în aşa fel gândită încât să plăteşti omul care îţi face performanţă, nu toţi plătiţi uniform. Cel care are 2 operaţii e plătit la fel cu cel care are 20 de operaţii într-o lună”, a declarat Ştefan Busnatu, joi seară, la Medika TV.
Medicul s-a referit şi la o surmenare a personalului medical.
”Tocmai în situaţia în care discutăm de o surmenare foarte mare pe o parte din personalul medical, s-ar putea, în condiţiile în care eşti într-o stare de oboseală foarte mare, cum se întâmplă, dealtfel, nu trebuie să fii medic ca să te enervezi, să îţi deraieze discuţiile, s-ar putea lucrurile să deraieze. Şi atunci acesta este un factor destul de important care trebuie gestionat şi contracarat (…) Comunicarea e importantă de ambele părţi şi pe lângă comunicare trebuie avut în vedere şi elementul de surmenare, de oboseală psihică pe care o au în special medicii care lucrează în situaţii de urgenţă”, a spus Ştefan Busnatu.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected].