Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a transmis un mesaj înainte de alegerile prezidenţiale de duminică, în care subliniază că a venit un moment în care trebuie să recunoaştem că am câştigat prea mult pentru a schimba acum direcţia, transmite News.ro.
„De ce oare, în 2024, ne dorim să ne întoarcem cu 35 de ani în urmă, înainte de 1989, sau să trecem din nou prin anii grei de instabilitate?!”, se întreabă şeful FRF.
Burleanu a menţionat că acei peste 500.000 de copiii care joacă fotbal vor să aibă aceleaşi oportunităţi ca actuala generaţie adultă, în Vest, „şi nu într-un Est care nu are nimic de oferit, în afară de suferinţă”.
„Să nu uităm! FRF nu este o instituţie publică, nu are bani de la stat şi nu are nicio influenţă politică, dar FRF este o organizaţie liberă în serviciul public, al celor care iubesc sportul şi fotbalul!”, a adăugat el.
Mesajul preşedintelui FRF:
„Dragi români,
Nu îmi este nici mie uşor să vă adresez acest mesaj. Am fost şi eu, la fel ca mulţi dintre voi, dezamăgit de-a lungul timpului de multe decizii politice, de neînţelegerile dintre politicieni. Aceeaşi diviziune pe care o vedem între suporterii şi jucătorii echipelor noastre de club atunci când evoluează în competiţia internă, dar când joacă echipa naţională toţi avem un singur obiectiv, România să câştige!
Acum suntem într-o situaţie similară.
Avem o altă miză! A venit un moment în care trebuie să recunoaştem că am câştigat prea mult pentru a schimba acum direcţia.
România trebuie să câştige din nou!
Ţara noastră îşi alege duminică Preşedintele care nu are niciun atribut constituţional în domeniul sportului, dar de la care ne dorim să ne garanteze un singur lucru, că vom continua un parcurs euro-atlantic, fiindcă Liga Campionilor sau Europa League ne sunt dragi, iar acestea, din fericire, se joacă în Europa, iar visul de a merge la Mondial ne va duce în Statele Unite, unde vrem să călătorim fără vize, aşa cum am mers în Germania, anul acesta.
Iar pentru asta, România trebuie să rămână un exemplu de stabilitate, coerenţă şi dezvoltare în regiunea noastră. Avem o oportunitate uriaşă. Prin valorile europene, ne construim nu doar o naţiune mai puternică, ci şi un sport care să fie mândria tuturor.
De ce oare, în 2024, ne dorim să ne întoarcem cu 35 de ani în urmă, înainte de 1989, sau să trecem din nou prin anii grei de instabilitate?!
Atunci, statul controla totul, chiar totul, nu numai fotbalul, dar şi vieţile noastre private.
După 1990, România a intrat timid pe o traiectorie europeană marcată de foarte multe frământări şi greşeli. Ţara noastră în general şi fotbalul în special au devenit victimele prădătorilor interni lipsiţi de orice scrupule.
Tranziţia democratică a ţării noastre a fost o lecţie dură pe care am învăţat-o trăind în România zi de zi şi care ne-a maturizat puternic. De aceea, nu trebuie să ne uităm trecutul, încă recent pentru cei din generaţia mea, fiindcă riscăm în prezent să luăm decizii greşite pentru viitor.
În 2004, România a aderat la NATO şi garanţia de securitate a devenit fundamentul dezvoltării noastre ca ţară, din punct de vedere economic şi social, şi implicit un mediu sigur şi stabil pentru creşterea sportului şi a generaţiilor viitoare.
În 2007, România a aderat la Uniunea Europeană şi am început să călătorim liber, să studiem fără constrângeri şi să muncim oriunde în Europa. Am devenit liberi, cu adevărat.
Din 2014 până în prezent, a venit rândul fotbalului să parcurgă un amplu proces de europenizare. Ne-am conectat la toate valorile şi principiile occidentale şi am început o etapă de reconstrucţie în care puţini au crezut, dar mulţi şi-au pus speranţa.
Am reuşit împreună!
Astăzi, ne bucurăm împreună!
Anul acesta, Echipa Naţională ne-a adus împreună, generaţii de români, şi a schimbat percepţia despre ţara noastră la nivel internaţional. O dovadă de iubire de ţară, de unitate, de respect şi de civilizaţie.
În spatele lor sunt astăzi peste 500.000 de copii care joacă fotbal şi care sunt sigur că vor să aibă aceleaşi oportunităţi ca noi, în Vest, şi nu într-un Est care nu are nimic de oferit, în afară de suferinţă.
Fac această declaraţie fiindcă avem o responsabilitate pentru peste 500.000 de copii, băieţi şi fete, care joacă astăzi fotbal în România şi care ne dorim să continue să o facă liberi, fără constrângeri şi fără aberaţii, acum şi în viitor.
Să nu uităm! FRF nu este o instituţie publică, nu are bani de la stat şi nu are nicio influenţă politică, dar FRF este o organizaţie liberă în serviciul public, al celor care iubesc sportul şi fotbalul!
Vă mulţumesc mult!
HAI LA VOT!
Viitorul României este în Europa!”.
Editor : A.C.