Profitul net al BYD a crescut cu 100,4% în primul trimestru, comparativ cu acum un an, marcând cel mai rapid ritm de creştere din aproape doi ani, în contextul în care gigantul chinez al vehiculelor electrice îşi consolidează poziţia dominantă pe piaţa internă prin lansarea unui război al preţurilor în segmentul vehiculelor inteligente, transmite Reuters.
Conform unui raport bursier publicat vineri, profitul net al BYD a ajuns la 9,2 miliarde de yuani (aproximativ 1,26 miliarde de dolari), în linie cu estimarea anterioară a companiei, care prognozase un interval între 8,5 şi 10 miliarde de yuani.
Veniturile din primul trimestru au urcat la 170,4 miliarde de yuani, în creştere cu 36,4% faţă de anul trecut, dar sub avansul de 52,7% raportat în trimestrul anterior.
Cel mai mare producător de vehicule electrice din China a dinamizat piaţa în ultimele luni, oferind sistemul său de asistenţă la condus ”God’s Eye” ca dotare standard, fără costuri suplimentare, pe întreaga gamă de modele şi lansând o nouă platformă de super-încărcare pentru vehicule electrice.
Această intensificare a competiţiei a forţat rivali precum Leapmotor, Geely şi Toyota să răspundă prin lansarea de modele electrice accesibile, echipate cu funcţii inteligente.
Prin deschiderea unui nou front într-un război al preţurilor ce durează de ani de zile pe cea mai mare piaţă auto din lume, BYD îşi propune să îşi extindă avansul. În perioada ianuarie-martie, BYD a deţinut 13,6% din vânzările din China, în creştere de la 12,1% în aceeaşi perioadă a anului trecut. Prin comparaţie, cota de piaţă combinată a celor două joint venture-uri ale Volkswagen în China a scăzut de la 13,7% la 12,1%.
La salonul auto de la Shanghai din această săptămână, atât BYD, cât şi alţi producători auto au ales să nu mai insiste pe capacităţile de condus autonom, preferând să pună accent pe siguranţă. Această schimbare vine după ce autorităţile chineze au limitat promovarea agresivă a termenilor precum ”inteligent” sau ”autonom” în publicitate, în urma unui accident mortal implicând un model Xiaomi SU7 la sfârşitul lunii martie.
În afara pieţei interne, care reprezintă circa 90% din vânzările sale totale, BYD vizează exportul a 800.000 de vehicule în acest an.
Reuters a raportat, de asemenea, că BYD îşi reorganizează operaţiunile din Europa după câteva erori strategice.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected].