Ministrul Finanţelor, Tanczos Barna, a declarat joi că bugetele de personal au fost reduse cu 5% la majoritatea ministerelor, cu excepţia Ministerului Educaţiei, Sănătăţii, MApN şi MAI. Ministerele care nu încep procedurile de reorganizare nu se vor încadra în buget, avertizează Tanczos.
Ministrul Finanţelor a fost întrebat la Palatul Victoria despre creşterea numărului bugetarilor cu peste 4.500, de la începutul acestui an.
Tánczos Barna a arătat că „acele angajări pot fi pe baza unor memorandumuri aprobate anul trecut”.
„Acele angajări pot reprezenta finalizarea unor concursuri lansate anul trecut. Condiţiile sunt scrise exact în aceeaşi ordonanţă despre care vorbeaţi adineauri. Concursurile pornite, memorandumurile aprobate şi anumite ministere care au beneficiat de excepţie şi atunci puteau să angajeze, să finalizeze proceduri de angajare. Aveţi, dacă vă uitaţi acolo exact, vedeţi şi diferenţa de scădere şi despre care ar trebui să vorbim. În februarie, de exemplu, avem minus 1.000 de angajaţi”, a declarat ministrul Finanțelor, potrivit News.ro.
El a mai spus că fiecare ordonator principal de credite poate să angajeze şi să facă plăţi în limita bugetului aprobat.
„V-am spus şi în ianuarie, vă spun şi acum: am redus cu 5% bugetul de personal la majoritatea ministerelor şi trebuie să se încadreze în acest buget, cu excepţia Ministerului Educaţiei, Sănătăţii, MApN şi MAI. Ministerele de resort, dacă nu încep procedurile de reorganizare şi nu încep procedurile de reducere a cheltuielilor de personal per ansamblu şi a cheltuielilor pe bunuri, nu se vor încadra în buget”, a explicat Tanczos Barna.
„Nu vom majora bugetele, va trebui să găsească soluţii manageriale să se încadreze în limitele stabilite prin bugetul de stat”, a subliniat ministrul.
Editor : B.P.