TikTok a făcut un ultim efort luni pentru a continua să opereze în Statele Unite, solicitând Curţii Supreme să blocheze temporar o lege menită să forţeze ByteDance, compania-mamă din China, să vândă aplicaţia de video scurte până pe 19 ianuarie sau să se confrunte cu o interdicţie, transmite Reuters.

TikTok şi ByteDance au depus o cerere de urgenţă la judecători pentru o ordonanţă de oprire a interdicţiei imminente asupra aplicaţiei de socializare folosită de aproximativ 170 de milioane de americani, în timp ce fac apel la hotărârea unei instanţe inferioare care a menţinut legea.

Un grup de utilizatori din SUA ai aplicaţiei au depus o cerere similară luni.

Congresul a adoptat legea în aprilie.

Departamentul de Justiţie a spus că, în calitate de companie chineză, TikTok reprezintă ”o ameninţare pentru securitatea naţională de o adâncime şi o amploare imense” din cauza accesului la cantităţi mari de date despre utilizatorii americani, de la locaţii la mesaje private, şi a capacităţii sale de a manipula în secret. conţinut pe care americanii îl văd în aplicaţie.

Curtea de Apel a Statelor Unite pentru Circuitul Districtului Columbia din Washington a respins pe 6 decembrie argumentele TikTok conform cărora legea încalcă protecţia libertăţii de exprimare conform Primului Amendament al Constituţiei SUA.

În depunerea lor la Curtea Supremă, TikTok şi ByteDance au spus că ”dacă americanii, informaţi în mod corespunzător cu privire la presupusele riscuri ale manipulării ”ascunse” a conţinutului, aleg să continue să vizioneze conţinut pe TikTok cu ochii larg deschişi, Primul Amendament le permitesă facă acea alegere, liberă de cenzura guvernului”.

 

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Share.
Exit mobile version