Un om de știință în domeniul longevității susține că și-a inversat vârsta biologică cu 15 ani și crede că exercițiile fizice au avut cel mai mare impact. O combinație între antrenament de forță și gimnastică aerobică este legată de o viață mai lungă, spune Dr. Eric Verdin, citat de Business Insider.

Verdin, CEO și președinte al Institutului Buck pentru Cercetarea Îmbătrânirii, a folosit teste medicale și dispozitive portabile precum ceasurile inteligente pentru a-și monitoriza sănătatea în ultimul deceniu și și-a modificat stilul de viață în consecință.

Testele care măsoară biomarkeri precum inflamația, tensiunea arterială și colesterolul indică faptul că, deși vârsta cronologică a lui Verdin este de 68 de ani, vârsta sa biologică este între 48 și 53 de ani, spune el. Totuși, în comunitatea medicală nu există un consens cu privire la definiția vârstei biologice sau la modul de măsurare a acesteia, așa că rezultatele diferă în funcție de testele făcute.

Verdin crede că o oră de sport în fiecare zi a fost cheia pentru sănătatea lui.

„Rareori îmi iau o zi liberă. În acea zi liberă, îmi lipsește ora de sport, pentru că îmi dau seama că optimizează orice altceva”, a spus el.

Verdin face sport în fiecare zi, cu un amestec de exerciții cardio, antrenament de forță și exerciții de mobilitate.

Într-un studiu amplu din 2022 publicat în British Journal of Sports Medicine, cercetătorii de la Institutul Național al Cancerului au examinat date de la aproape 100.000 de adulți mai în vârstă din SUA. Ei au descoperit că participanții care făceau antrenament de forță o dată sau de două ori pe săptămână, precum și cardio, aveau un risc cu 41% mai mic de a muri din cauza bolilor cronice, cum ar fi cancerul și bolile de inimă, în comparație cu participanții sedentari.

Cei care au făcut între 150 și 300 de minute pe săptămână de exerciții aerobice au avut, în medie, un risc cu 32% mai mic de a muri din cauza unei boli pe parcursul studiului. Și antrenamentul de rezistență a fost legat de rate de mortalitate cu 9% mai scăzute.

O dată pe săptămână, Verdin ridică greutăți acasă, ceea ce îl ajută să-și consolideze masa musculară.

Dr. Vonda Wright, chirurg ortoped specializat în îmbătrânirea sănătoasă, a spus anterior că menținerea masei musculare și a densității osoase pe măsură ce îmbătrânim este esențială pentru a rămâne puternici și mobili.

Mușchii ne ajută să efectuăm mișcări de zi cu zi, dar în mod natural încep să se micșoreze în jurul vârstei de 30 de ani.

De asemenea, Verdin face săptămânal o plimbare de două-trei ore cu bicicleta în munți.

Ciclismul este o formă de cardio legată de multiple beneficii pentru sănătate, inclusiv scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului, o stare de spirit mai bună și un risc mai scăzut de boli cronice.

S-a constatat, de asemenea, că exercițiile în natură au beneficii suplimentare pentru creier, cum ar fi o concentrare îmbunătățită.

Editor : M.B.

Share.
Exit mobile version