Un donator de spermă care a supus mai multe mame la un adevărat „coșmar” și-a găsit numele dat publicității de către un judecător britanic, drept avertisment cu privire la pericolele donării nereglementate de spermă. Robert Charles Albon susține că este tatăl a peste 180 de copii în mai multe țări, scrie The Guardian
Jonathan Furness KC, în calitate de judecător adjunct la Înalta Curte, a luat măsura, una extrem de rară după cum subliniază publicația britanică, de a face public numele lui, ca avertisment pentru alte femei care ar putea fi tentate să cumpere spermă de la el.
Într-o hotărâre scrisă, acesta a declarat că este în interesul public ca lumea să cunoască numele lui Albon, astfel încât „femeile vulnerabile care sunt interesate de astfel de servicii să înțeleagă pe deplin riscurile de a se implica cu el”.
Cine este Robert Charles Albon
Albon, un american care locuiește în nord-estul Angliei, a acționat în instanță un cuplu format din persoane de același sex, solicitând drepturi părintești, inclusiv să fie numit pe certificatul de naștere al copilului pe care l-a conceput cu una dintre femei.
Albon a cerut, de asemenea, ca mama nebiologică să fie numită „mătușă”, în ciuda faptului că aceasta a fost prezentă la naștere și a fost numită „mamă” de către copil.
Respingând cererile acestuia, judecătorul a declarat că acțiunile lui Albon au fost „îmbrăcate în aparența de a căuta să protejeze bunăstarea (copilului)”, dar că, în realitate, acesta era un bărbat care „caută să controleze lucrurile”.
Cuplul intenționa ca Albon să nu aibă nicio implicare în viitorul copilului lor, însă acesta a început să pună întrebări și și-a exprimat dorința de a-l vedea. Albon spune că nu a încercat să forțeze apropierea și că a văzut copilul o singură dată pentru 10 minute.
Judecătorul Furness a respins, de asemenea, afirmațiile lui Albon potrivit cărora el și mama biologică ar fi făcut sex în secret în spatele unei mașini, lucru care a dus la destrămarea cuplului, deși ambele mame au continuat să-și împartă custodia copilului.
Cazul a cauzat, de asemenea, afectarea sănătății mintale a mamei biologice, s-a spus în instanță.
Judecătorul a declarat: „Femeile și copiii par să fie aproape o marfă pentru el, în timp ce el își propune să crească numărul copiilor săi în întreaga lume”.
Pedepsirea mamelor
Cazul, care a fost raportat pentru prima dată de BBC, a fost audiat la tribunalul familiei din Cardiff la sfârșitul anului 2023, când Albon avea 52 de ani, dar hotărârea scrisă a fost publicată abia recent.
Judecătorul a declarat că Albon a urmărit cazul ca un „mijloc de a controla” sau de a „pedepsi” mamele.
El a spus că acest caz și unul similar „evidențiază necesitatea ca femeile să înțeleagă riscurile la care se expun atunci când se apropie de donatori de spermă fără licență, nereglementați și neoficiali”.
Într-un interviu acordat publicației The Sun anul trecut, Albon a declarat că a fost donator timp de 13 sau 14 ani și că a fost tatăl a aproximativ 180 de copii.
El a spus că se oferă să trimită sau să aducă material seminal femeilor sau să facă sex cu ele, descriind serviciile sale ca fiind „hobby-ul său special” și că este „mereu la dispoziție și dispus să ajute”.
Editor : S.S.