Cel puțin șase elefanți au murit joi dimineață în Sri Lanka, după ce un tren a intrat într-o turmă care traversa șinele în apropierea unei rezervații naturale. În urma accidentului feroviar, petrecut la aproximativ 180 km est de Colombo, niciun pasager nu a fost rănit, informează The Independent. Însă, aceasta este cea mai gravă coliziune de acest tip din Sri Lanka, loc unde 450 de elefanţi şi 150 de oameni au fost ucişi în 2023, scrie Agerpres.

Oficiali ai poliției au declarat că șase elefanți au cedat din cauza rănilor grave și că cel puțin alți doi elefanți au fost tratați pentru rănile lor, după ce au supraviețuit accidentului.

Fotografiile coliziunii arată partea din față a trenului ieșită de pe șine și oprită, în timp ce un elefant păzea un altul mai tânăr care zăcea rănit lângă șine.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Deraierea nu a avut un impact grav asupra trenului de călători. „Trenul a deraiat, dar nu au existat victime printre pasageri”, au declarat oficialii poliției.

Lucrările de repunere a trenului pe șine sunt în curs de desfășurare, potrivit oficialilor de la centrul de operare și control feroviar.

Uciderea elefanților, infracțiune

Uciderea sau vătămarea elefanților este considerată infracțiune în Sri Lanka. Națiunea insulară are o populație estimată la 7.000 de elefanți sălbatici și îi consideră pe aceștia o comoară națională, datorită importanței lor în cultura budistă.

Acesta nu este primul accident feroviar major în care au fost implicați elefanți.

În octombrie anul trecut, un tren care transporta mii de tone de combustibil a deraiat după ce a lovit o turmă de elefanți sălbatici, omorând doi dintre ei, în orașul Minneriya – la aproximativ 200 km (124 mile) de capitala Colombo – renumit pentru parcul său natural și viața sălbatică.

Deși elefanții sunt venerați în țara insulară din Oceanul Indian, aceștia sunt pe cale de dispariție, numărul lor scăzând de la aproximativ 14.000 în secolul al XIX-lea la 6.000 în 2011, conform primului recensământ al elefanților din țară.

Coliziunile dintre elefanți și trenuri au crescut în ultimii ani în Sri Lanka, elefanții sălbatici încercând să treacă peste liniile de cale ferată în căutare de hrană și apă. Elefanții sunt din ce în ce mai vulnerabili din cauza pierderii și degradării habitatului lor natural și mulți se aventurează mai aproape de așezările umane. Unii sunt uciși de braconieri sau de fermieri furioși din cauza pagubelor produse culturilor lor.

Editor : A.S.

Share.
Exit mobile version