Infertilitatea este o problemă cu care se confruntă tot mai multe cupluri, diagnosticul fiind stabilit atunci când sarcina nu poate fi obținută pe cale naturală după 12 luni de contact sexual neprotejat sau după 6 luni, dacă partenera are peste 35 de ani.

Din fericire, chiar și în această situație, există tratamente moderne și metode avansate de reproducere umană asistată, precum fertilizarea in vitro (FIV), care cresc șansele împlinirii visului de a avea un copil. Pentru obținerea celor mai bune rezultate, cuplurile trebuie să se adreseze unui centru medical specializat, unde pot beneficia de servicii medicale complete pentru diagnosticul și tratamentul infertilității. Abordarea trebuie să fie întotdeauna personalizată, adaptată în funcție de specificul fiecărui cuplu în parte.

Pentru stabilirea celui mai potrivit tratament, este esențial ca medicul supraspecializat în reproducere umană asistată să identifice cauza infertilității, iar în acest scop va recomanda diferite analize de laborator și investigații avansate. Ambii parteneri trebuie să aibă acces la consulturi de specialitate și la o evaluare medicală completă a stării de sănătate.

Una dintre investigațiile care oferă informații detaliate despre sănătatea reproductivă a unei femei este histeroscopia, o procedură ginecologică minim invazivă, prin care medicul poate vizualiza interiorul cavității uterine. Prin histeroscopie pot fi identificate diferite afecțiuni care pot duce la infertilitate, precum fibrom uterin, malformații uterine sau hiperplazie de endometru. De asemenea, medicul ginecolog poate indica și alte examinări imagistice sau minim invazive.

Partenerul beneficiază la rândul său de teste de laborator avansate, printre care se pot număra analize hormonale, spermogramă, teste genetice, în cazul în care există suspiciunea infertilității de cauză genetică, la care se pot adăuga investigații imagistice, în funcție de indicația medicală stabilită pentru fiecare în parte.

După identificarea cauzei care a provocat infertilitate, medicul specializat în reproducere umană asistată va stabili care este cel mai potrivit tratament pentru fiecare cuplu în parte. În unele cazuri, poate fi tratată cu succes cauza care face imposibilă obținerea unei sarcini pe cale naturală, alteori singura soluție este o metodă de reproducere umană asistată.

În urma evaluării detaliate a cuplului, medicul poate recomanda inseminare artificială sau fertilizare in vitro prin diferite proceduri, precum FIV cu stimulare ovariană, FIV cu ovocite donate sau cu spermatozoizi donați, FIV cu transfer electiv de embrion unic sau FIV cu injecție intra-citoplasmatică (ICSI). Este esențial de reținut că medicul este cel care stabilește care este cel mai potrivit tratament, astfel încât șansele obținerii unei sarcini să fie cât mai mari. Experiența medicului, evaluarea medicală completă și corectă a ambilor parteneri și dotările de ultimă generație ale centrului medical contribuie la asigurarea unor rezultate bune.

La Centrul FIV SANADOR, cuplurile beneficiază de consultații de specialitate, asigurate de medici empatici și dedicați, supraspecializați în reproducere umană asistată, de analize de laborator și investigații avansate, pentru diagnosticul corect al infertilității. Tratamentul este stabilit personalizat, ținând cont de caracteristicile ambilor parteneri și de rezultatele evaluării medicale.

Centrul FIV SANADOR asigură acces la diferite proceduri de fertilizare in vitro, inclusiv prin tehnici avansate, precum FIV cu ICSI, oferind totodată servicii de crioconservare pentru ovocite, spermă și embrioni, în cele mai bune condiții. Astfel, cuplurile pot să amâne efectuarea procedurii FIV sau a embriotransferului, beneficiind de autonomie deplină în alegerea momentul pentru obținerea unei sarcini, cu prezervarea fertilității, indiferent dacă amânarea maternității este o simplă opțiune sau este dictată de eventuale probleme de sănătate.

Editor : A.D.V.

Share.
Exit mobile version