Opt ore la locul de muncă reprezintă un criteriu de performanță – se întâmplă într-una dintre companiile statului. Invitat la Digi24, ministrul Economiei, Radu Miruță, a dezvăluit că există bugetari care încasează astfel de bonificații. Acesta a mai declarat că se vor modifica criteriile de performanță la companiile-problemă și vor fi reduse salariile nejustificate ale angajaților de la stat.
Ministrul Economiei, Radu Miruţă, afirmă că există companii de stat ai căror manageri au salarii brute de 45.000-50.000 de lei şi care, cu doar o lună înainte de formarea noului Guvern, au încheiat contracte care prevăd indicatori de performanţă pe care ministrul îi cataloghează drept „o jignire”.
„Mă uit corect la cei cu care interacționez și le spun că, dincolo de faptul că acest guvern aduce niște taxe în plus – pentru că trebuie să strângem niște bani – cred că acest guvern este preocupat de a face și de un pic de dreptate. Nu este dreptate în statul român astăzi – și mă uit la ministerul pe care îl conduc eu. Sunt companii de stat unde sunt salarii pentru manager de peste 50.000 lei și companii de care probabil mulți dintre cei care se uită la noi n-au auzit”, a subliniat Miruță adăugând că, directorul general al unei astfel de companie de stat fără un nume sonor „are peste 50.000 lei”.
„Uzina Mecanică Dragomirești, Cupru Min… Au peste 40.000 lei directori generali care au fost puși acolo printr-un contract prefăcut. Să fim foarte cinstiți: în Ministerul Economiei sunt două firme care selectează manageri de top- și aceste două firme atât de bine selectează încât, la final, ne trezim că cei care sunt selectați sunt foarte apropiați politic. Li se fac niște contracte pe care eu acum unele dintre ele nu le pot schimba imediat, cu niște indicatori de performanță care nu reflectă deloc realitatea. Da, trebuie ca în aceste companii, dacă cineva se ocupă bine de ele, să primească salarii și mai mari decât acestea, dar nu pe niște criterii de performanță care fidează orice român care merge la serviciu”.
Dacă te duci opt ore pe zi la serviciu, se consideră că îţi îndeplineşti o parte dintre indicatorii de performanţă. Indicatorii financiari sunt foarte joşi.
Radu Miruță a adăugat că are posibilitatea, ca ministru, să stabilească noi indicatori de performanţă. „Voi stabili nişte indicatori de performanţă care să reflectă cu adevărat performanţa managerială”, anunţă ministrul.
Editor : C.A.