Guvernul Ciolacu își concentrează eforturile pe revitalizarea economiei României printr-o serie de programe strategice care vizează reindustrializarea țării. De la investiții majore în industrie, la parteneriate solide cu mediul de afaceri, obiectivul principal al Executivului este dezvoltarea sustenabilă a economiei și crearea unui cadru extins de colaborare între stat și sectorul privat.

Investițiile pentru reindustrializarea România sunt obligatorii

Unul dintre pilonii centrali ai planului guvernamental este reindustrializarea României, văzută ca soluție pentru creșterea economică durabilă. În cadrul unui eveniment al Camerei de Comerț și Industrie a României, Premierul Marcel Ciolacu și-a exprimat convingerea că aceste măsuri sunt calea sigură spre dezvoltarea pe termen lung a României, apelând la contribuția activă a mediului de afaceri în procesul de consolidare economică.

Avem nevoie de oțel românesc, de alte materiale de construcție pentru a construi autostrăzi și locuințe cu produse românești. Astfel, a treia componentă majoră o reprezintă planul de 250 de milioane de euro pe an pentru companiile care fac investiții în producția de materii prime industrială. România trebuie să devină în 10 ani unul dintre hub-urile tehnologice și industriale din Europa și putem face asta readucând la viață marile uzine de metalurgie, siderurgie și petrochimie cu ajutorul capitalului privat,” a spus Premierul Ciolacu.

Sprijin pentru marea industrie și cea alimentară pentru reducerea dependenței de importuri

Programul Național de Sprijin pentru Marea Industrie, în valoare de un miliard de euro, urmărește atragerea de investiții în sectoarele cheie ale economiei. Schema de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, sprijină dezvoltarea industriei prelucrătoare, condiționând investițiile de crearea a cel puțin 250 de locuri de muncă în zonele mai puțin dezvoltate.

Guvernul Ciolacu nu se concentrează doar pe industrie, ci și pe asigurarea securității alimentare pentru toți românii. Planurile includ creșterea subvențiilor pentru fermieri și dezvoltarea fabricilor de procesare din România, pentru a oferi alimente sănătoase, autohtone, la prețuri accesibile, indiferent de crizele viitoare. Totodată, investițiile în industria chimică sunt esențiale pentru producerea de îngrășăminte agricole în țară, contribuind la economisirea a 3 miliarde de euro anual din importuri.

Expertiza mediului de afaceri, cheia succesului economic

Un alt aspect important al strategiei economice este colaborarea strânsă cu mediul de afaceri. Guvernul Ciolacu promovează încheierea unui parteneriat solid între stat și sectorul privat, considerând că succesul oricărei inițiative economice depinde de implicarea acestora în procesul decizional. Facilitățile fiscale pentru IMM-uri și bonificațiile pentru firmele exportatoare sunt doar câteva dintre măsurile propuse pentru a susține mediul antreprenorial.

Vin să vă propun să deveniți unul dintre pilonii esențiali ai acestui parteneriat pentru viitorul unei economii puternice în România. Aveți expertiza necesară, aveți viziunea de care are nevoie această țară, aveți curajul probat de determinarea cu care v-ați crescut și dezvoltat afacerile. Vă propun să construim împreună o economie în care niciun lider politic să nu mai ia hotărâri care privesc mediul de afaceri fără ca reprezentanții acestuia să fie parte a deciziei”, a lansat Premierul invitația pentru membrii CCIR.

Share.
Exit mobile version