Consulturile medicale și efectuarea unor investigații de rutină sunt extrem de importante pentru descoperirea din timp a unor boli grave, astfel încât acestea pot beneficia de tratamente cu viză curativă. Emilia nu lipsea de la niciun consult periodic și respecta cu atenție toate recomandările medicale. Atât mama, cât și sora sa fuseseră diagnosticate cu cancer la sân, prin urmare femeia își verifica periodic sănătatea sânilor. Totul părea să fie în regulă, nu avea niciun simptom, până la ultimul control, în urmă cu cinci ani, când a aflat că nici ea nu avea să fie ferită de acest diagnostic.
În urma unei recomandări, Emilia s-a programat la Dr. Teodor Buliga, medic primar chirurgie generală, cu competențe în chirurgie oncologică, chirurgie robotică și chirurgie laparoscopică la Spitalul Clinic SANADOR. În urma consultului, Dr. Teodor Buliga i-a explicat pacientei toate opțiunile de tratament, iar Emilia a optat pentru o intervenție de mastectomie radicală stângă. Medicul i-a rezecat femeii în întregime sânul afectat de cancer, împreună cu ganglionii limfatici.
Operația a decurs fără probleme, iar Emilia s-a recuperat ușor, primind permisiunea de a se externa după patru zile de la intervenție. În cazul său, pentru că boala fusese descoperită din timp, chirurgia a fost singura metodă de tratament indicată, nefiind nevoie de radioterapie sau chimioterapie.
După operația de cancer mamar, Emilia ducea o viață normală, își reluase toate activitățile zilnice, dar la un an distanță a început să aibă o durere abdominală foarte intensă, asociată cu tulburări digestive și febră. Femeia nu a mai stat pe gânduri și s-a programat din nou la Dr. Teodor Buliga, pentru consult.
După mai multe investigații, inclusiv un CT abdomino-pelvin, diagnosticul a fost stabilit: diverticulită acută perforată, blocată. Dr. Teodor Buliga i-a recomandat o intervenție chirurgicală laparoscopică. Pacienta a acceptat tratamentul fără să mai stea pe gânduri, pentru că avea încredere în medic și știa că este pe mâni bune. Operația a decurs fără probleme, iar după 10 zile de spitalizare Emilia a primit permisiunea de a se externa. În prezent, pacienta se simte foarte bine, este în continuare foarte atentă cu sănătatea ei, revine periodic la control și respectă cu strictețe toate recomandările medicale.
Pacienții au acces la SANADOR la consulturi de specialitatea, asigurate de medici experimentați, și la investigații specifice, efectuate cu echipamente de ultimă generație, pentru un diagnostic corect și un tratament corespunzător. Intervențiile chirurgicale, atunci când există indicație, sunt realizate la Spitalul Clinic SANADOR în unul dintre cele mai bine dotate blocuri operatorii, cu sprijinul specialiștilor din Secția de Anestezie și Terapie Intensivă de categoria I.
În cazul afecțiunilor oncologice, cea mai potrivită decizie terapeutică pentru fiecare pacient în parte este stabilită în Comisia oncologică multidisciplinară, formată din medici cu diferite specializări și cu vastă experiență. La Centrul Oncologic SANADOR, pacienții beneficiază de metode moderne de tratament, precum radioterapie, chimioterapie, stereotaxie, radioterapie izotopică, brahiterapie, imunoterapie, hormonoterapie și terapii biologice țintite, în funcție de caz și de indicația medicală stabilită.
Editor : A.D.V.