Pop Mart, firma chineză de jucării care produce păpuşile Labubu, extrem de populare, a declarat că profiturile sale vor creşte semnificativ în primele şase luni ale acestui an, relatează BBC.

Compania cu sediul în Beijing se aşteaptă ca profiturile pentru această perioadă să crească cu cel puţin 350%, întrucât şi veniturile sale au crescut de peste trei ori.

Pop Mart, care are o valoare bursieră de peste 40 de miliarde de dolari, spune că profitabilitatea a fost stimulată de recunoaşterea crescută a mărcii la nivel global şi de controlul costurilor.

Colecţionarii sunt obsedaţi de păpuşile Labubu – creaturi fictive asemănătoare cu elfii, cu o serie de dinţi zimţaţi –  care au devenit virale şi care s-au vândut ca pâinea caldă, oamenii stând la cozi lungi în magazinele din întreaga lume.

Pop Mart este o firmă cunoscută mai ales pentru vânzarea de jucării în „cutii surpriză” – un tip de ambalaj care ascunde conţinutul până la deschidere. Tactica de marketing a fost criticată pentru că încurajează comportamentul similar jocurilor de noroc şi cumpărăturile compulsive.

Lansate în 2019, păpuşile Labubu au ajutat compania să devină un important retailer, cu peste 2.000 de automate şi magazine în întreaga lume.

Pop Mart a început să-şi tranzacţioneze acţiunile pe Bursa de Valori din Hong Kong în 2020. Valoarea companiei pe bursă a crescut cu aproape 600% în ultimul an.

Vânzările în afara Chinei continentale au contribuit cu aproape 40% la veniturile totale ale companiei în 2024. Multe magazine din întreaga lume au fost nevoite să întrerupă vânzarea păpuşilor Labubu din cauza cererii copleşitoare.

Labubu au cunoscut un succes fulminant, în special în SUA, datorită promovării de către vedete precum Kim Kardashian şi Lisa de la grupul K-pop Blackpink.

De asemenea, parteneriatele Pop Mart cu nume mari precum Coca-Cola şi franciza manga One Piece au contribuit la creşterea popularităţii Labubu în întreaga lume.

În iunie, vânzările Lababu în SUA au crescut cu 5.000% faţă de anul precedent, potrivit estimărilor firmei de cercetare M Science.

„Nu am văzut nimic similar la alte companii de jucării”, a declarat pentru BBC Vinci Zhang, analist senior la M Science. Compania are un potenţial enorm în SUA, unde operează aproximativ 40 de magazine, comparativ cu aproximativ 400 în China, a adăugat el.

Frenezia cumpărăturilor a creat o piaţă de revânzare în plină expansiune, unde păpuşile, vândute iniţial la aproximativ 10 dolari, pot ajunge la sute de dolari. În iunie, o păpuşă Labubu de dimensiuni umane s-a vândut cu 150.000 de dolari la o licitaţie din Beijing.

Popularitatea păpuşii Labubu a alimentat însă şi o explozie a produselor contrafăcute, adesea denumite păpuşi Lafufu. Autorităţile chineze au confiscat peste 46.000 de jucării Labubu contrafăcute în iunie, în cadrul unei acţiuni de combatere a pieţei negre a păpuşilor, care este în creştere.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Share.
Exit mobile version